kiadvány oldalanként
A Lehetek valaha elég jó? szerzőjének új könyve a szülői narcizmus hatásairól és a gyógyuláshoz vezető útról Bár sokan és sokat írtak már a narcizmusról, kevés szerző célozta meg a narcisztikus szülő árnyékában felnőtt olvasókat, illetve még kevesebb figyelem irányult arra, hogy a narcisztikus családi dinamika hogyan adódik tovább nemzedékről nemzedékre, és kezeletlenül maradva hogyan ágyazza be magát a családi kapcsolatok örökítőanyagába. A Véget érhet valaha a dráma? ezt az űrt hivatott betölteni. Célja a narcisztikus családban felnőtt olvasóknak segítséget nyújtani, hogy kitörhessenek a transzgenerációs trauma fogságából, és újraépítsék lelki és érzelmi egészségüket. Mivel a narcisztikus egyének szinte csak önmagukkal vannak elfoglalva, és képtelenek feltétel nélkül szeretni, együtt érezni és érzelmi támogatást nyújtani egy másik személynek, így nem igazán alkalmasak hatékony szülőnek. A narcisztikus szülő többnyire nincs tisztában a lelki korlátjaival és azok gyermekeire gyakorolt rendkívül káros hatásaival, akik tulajdonképpen egy komplex családi traumát kapnak örökül. Önértékelési zavarok, krónikus stressz, állandó szégyenérzet, kötődési problémák - csupán néhány példa a leggyakoribb tünetek közül, amelyekkel a narcisztikus szülő gyerekei felnőtt korukban küzdenek. A szerző a könyv végén bemutat egy ötlépcsős gyógyulási tervet, amely abban segíti az érintetteket, hogy elfogadják a narcisztikus neveltetés okozta traumát, és a veszteséget elgyászolva a valódi gyógyulás útjára léphessenek - így végre esélyt kaphatnak a narcisztikus szülővel való kapcsolat kezelésére, valamint az eltorzult minta örökségének felszámolására.
Tervezett oldalszám: 296 oldal
Tervezett ár: 5999 Ft
,,Mindennap találhatunk örömöt az apró dolgokban, csak rá kell szánnunk egy kis időt, és elgondolkodnunk azon, mi tesz bennünket boldoggá." Ros Ben-Moshe A nevetés valóban a legjobb orvosság, hiszen boldogsághormonokat, dopamint, oxitocint, szerotonint és endorfinokat szabadít fel a szervezetünkben. Ros Ben-Moshe kiterjedt kutatásokra, a humor- és nevetésterápia gyakorlatára, valamint a pozitív pszichológia és az idegtudományok eredményeire támaszkodva mutatja be, hogyan vethetjük be a nevetést és az örömérzést a stresszhormonokkal szemben, és stimulálhatjuk mindennapi pozitív jóllétünket. A boldogsághormonok szándékos aktiválásával növelhetjük a tudatos jelenlétet, a hálát és az önegyüttérzést az életünkben. A könyvből megtanulható technikák és alkalmazott gyakorlatok segítségével átalakíthatjuk fizikai, mentális, szociális és érzelmi hozzáállásunkat. Másként fogunk reagálni a világra, és a világ is másként fog reagálni ránk.
Tervezett oldalszám: 296 oldal
Tervezett ár: 4999 Ft
Vágd ki a könyvben található illusztrációkat és engedd szabadjára a fantáziádat! Merülj el az alvilág szürreális képi világában, és alkoss ízlésed szerint! Több száz kép közül válogathatsz a kollázsok elkészítéséhez. Baljós, furcsa vagy túlvilági képek kerülhetnek ki a kezeid közül. Az a szabály, hogy nincs szabály: legyen kéznél olló, ragasztó, egy nagy adag kreativitás - a gátlásaidat pedig tedd félre nyugodtan. Minden kollázsművész tudja, hogy a kollázskészítés leginkább időigényes része megtalálni és előkészíteni az alkotáshoz szükséges képeket. Szerencsére itt a megoldás! Vágd szét ezt a könyvet! Igen, pontosan ezt kell tenned vele, hiszen több száz izgalmas, különböző méretű fotót, rajzot és ábrát tartalmaz, amelyeket az alkotás során úgy használhatsz fel, ahogy csak szeretnél. Az Alvilág képei az élet hátborzongató oldalát tükrözik: kiválóan alkalmasak egy szürreális kollázsvilág megalkotásához. Ez egy remek alkotói lehetőség mindenkinek - kezdőknek és tapasztaltaknak egyaránt. Ha van egy ötleted, addig kísérletezhetsz a képek elhelyezésével, amíg olyan kollázst hozol létre, amivel elégedett vagy, és megfelelően kifejezi, amit elképzeltél. A képek lassú, aprólékos kivágása elmélyülést igényel, és leköti a figyelmedet. Emellett nagyszerű közös időtöltés is lehet, ha barátokkal, családtagokkal együtt készíted el a különleges művet. A könyvben található illusztrációk számtalan módon kombinálhatók. Használhatod a nagyobb képeket és háttereket a könyv végéről, hogy arra vagy aköré építsd fel az elképzelt világodat, de bármilyen más hátteret is felhasználhatsz hozzá, amit szeretnél. Csak fogj egy ollót, és láss hozzá!
Tervezett oldalszám: 128 oldal
Tervezett ár: 5999 Ft
Vágd ki a könyvben található illusztrációkat és engedd szabadjára a fantáziádat! Csodaországban ízlésed szerint alkothatsz, ahogy kedved tartja. Minden kollázsművész tudja, hogy a kollázskészítés leginkább időigényes része megtalálni és előkészíteni az alkotáshoz szükséges képeket. Szerencsére itt a megoldás! Vágd szét ezt a könyvet! Igen, pontosan ezt kell tenned vele, hiszen több száz izgalmas, különböző méretű fotót, rajzot és ábrát tartalmaz, amelyeket az alkotás során úgy használhatsz fel, ahogy csak szeretnél. Csodaország képei az abszurd világába vezetnek, de az már kizárólag rajtad múlik, kollázsként mit alkotsz belőlük. Ez egy remek alkotói lehetőség mindenkinek - kezdőknek és tapasztaltaknak egyaránt. Ha van egy ötleted, addig kísérletezhetsz a képek elhelyezésével, amíg olyan kollázst hozol létre, amivel elégedett vagy, és megfelelően kifejezi, amit elképzeltél. A képek lassú, aprólékos kivágása elmélyülést igényel, és leköti a figyelmedet. Emellett nagyszerű közös időtöltés is lehet, ha barátokkal, családtagokkal együtt készíted el a különleges művet. A könyvben található illusztrációk számtalan módon kombinálhatók. Használhatod a nagyobb képeket és háttereket a könyv végéről, hogy arra vagy aköré építsd fel az elképzelt világodat, de bármilyen más hátteret is felhasználhatsz hozzá, amit szeretnél. Csak fogj egy ollót, és láss hozzá!
Tervezett oldalszám: 128 oldal
Tervezett ár: 5999 Ft
Eleged van már abból, hogy nem hallod a saját hangodat, mert mások elvárásaival van tele a fejed, és a hétköznapok rohanásában saját magadra nem marad kapacitásod? Ismerős a ,,kibogozhatatlanság"...
Fordította: Divinyi Anna
Lehet teljes az ember, ha nem emlékszik a saját múltjára? A nyolcvanas évek elején a finn Markus Siltanen külhoni tudósítóként családjával Kelet-Berlinbe költözik. Vilját, a lányukat keletnémet...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ