kiadvány oldalanként
Azt már tudod, hogy a légsütő forradalmasította a sütéshez és a grillezéshez használt zsiradék mennyiségét, ezzel egészségesebbé tette a mindennapi étkezést. De vajon azt is tudod, hányféle receptre és sütési módra is képes a kedvenc házi robotod? Ebben a remek szakácskönyvben több mint 120 könnyen elkészíthető, légsütőre kifejlesztett receptet találsz, így a ropogós falatkák, a húsos vagy vegetáriánus főfogások és az ínycsiklandozó desszertek sem jelenthetnek többé kihívást. Falafel, töltött rizsgolyó, ropogós zöldségcsipsz, krumplilángos, pizzatáska, muszaka vagy épp egy ínycsiklandó briós - a receptek segítségével mind-mind szinte olaj nélkül, maximum fél óra alatt tálalható. A sikeres sütéshez pontos hőmérsékletjavaslatok és egyéb praktikus információk szerepelnek az egyes leírások mellett, hogy mostantól minden értelemben könnyű legyen az ebéd és a vacsora. Bon appétit!
256 oldal
6999 Ft
Mi történik, ha macskaszemmel kezdjük el vizsgálni a világot és benne az életünket? Meghökkennénk, ha kiderülne, hogy a macska nyugodtabb, kitartóbb, magabiztosabb és határozottabb, mint egy átlagos ember egy átlagos napján? A Macskabölcsesség és a Macskabölcsesség tiniknek sikerszerzője alapos megfigyelés alá vonta a macska- és az emberlét különbségeit, mindennapi szokásainkat és mániáinkat, hogy e tanulságos könyvben elmesélje kísérlete eredményeit, és segítsen eligazodnunk az önérvényesítés rögös útján - a négylábúak viselkedésmintáiból okulva. Képzeljük el, hogy kedvenc szőrgolyónk nap mint nap figyel minket, ahogy egyik tevékenységről a másikra rohanunk, sokszor haszontalan vagy akár egészségünkre ártalmas módon. Mit szól mindehhez őkelme, aki hűvös eleganciával áll ki önmaga érdekeiért? A macskák (és persze az emberek) megfigyeléséből leszűrt életmódtanácsokat Stéphane Garnier példaszerű életbölcsességgel és humorral adja vissza.
256 oldal
5499 Ft
,,Ennek a panelháznak húsleves helyett akció, buli és humor fő a konyháiban." Juhász-Barna Sarolta @Kultúrklisék Mi érdekes történhet egy tízemeletes panelház elöregedő lakóközösségében? Az biztos, hogy a pécsi Szaggató közben nem az unalom tartja össze a falakat. Nem elég, hogy hirtelen meghal a közös képviselő, még az is kiderül, hogy halála előtt valamiért meglovasította a társasház liftfelújításra gyűjtögetett millióit. Egy közösen átmulatott este alkalmával a lakók egy csoportja kitalálja, hogyan tehetnének szert némi bevételre: táncos rendezvényeket, könyv és- filmklubot szerveznek a házba időseknek, később pedig a tilosban járást megkoronázva illegális borteraszt is nyitnak a tízemeletes tetején. És amíg több generáció kisebb-nagyobb bökkenőkkel próbálja közös erővel kompenzálni a társasházi kassza hiányát, addig egészen különös sorsok bújnak elő az ajtók mögül. A lépcsőházban csak úgy röpködnek a rigolyák, a bulikon ropognak a csigolyák, az akciódús történetben szereplő kotnyeles nagymamák konyhájában pedig a ház szinte összes titka terítékre kerül. Irénke és Gizi néni például sajátos nyomozási módszerével igyekszik kiteregetni az elhunyt közös képviselő szennyesét, a pár éve megözvegyült Szűcs úr végre kísérletet tesz szomszédasszonya szívének elnyerésére, néhányan pedig a még nem túl kései szerelem keresésére indulnak. Vajon sikerül rálelniük hőseinknek az elveszett milliókra, vagy akár még többre is? Kapinya Viktória második regénye egy percet sem hagy az unatkozásra: amíg a szereplők a twistet járják, addig az olvasónak garantáltan nem kell egy kis rekeszizomtornáért a szomszédba mennie. Vagy ez esetben talán mégis...
288 oldal
4999 Ft
Négy évvel ezelőtt Ira terápián vett részt, hogy maga mögött hagyja fiatalkora démonait. Most az apjával él, riporterként dolgozik egy újságnál, próbálja egyben tartani traumatizált lelkét. Kerttu, a helsinki rendőrség gyilkossági csoportjának vezetője éppen nyugdíjba készül, amikor kezébe kerül egy gyilkos naplója. A megdöbbentő bizonyíték egy emberölési ügy helyszínéről származik, ahol egy férfit baltával végeztek ki. Sietnie kell a nyomozással, mert a gyilkos már a következő akcióját tervezi. Néhány hét leforgása alatt sorra esnek áldozatul a társadalom peremén élő emberek: hajléktalanok, drogfüggők, éjszakai pillangók. Ám Kerttu és Ira kivételével senki sem gyanakszik bűntettre. De vajon Ira többet tud, mint amennyit be mer vallani? A szereplők ismerősek lehetnek a szerző első regényéből, a nemzetközi figyelmet keltő Kövesd a pillangót lebilincselő történetéből, ám ezúttal egy átlagon felül összetett bűnténnyel van dolgunk, aminél semmi nem az, aminek látszik - vagy mégis? Martta Kaukonen második könyvével végképp beírja magát a pszichológia thriller mestereinek sorába.
240 oldal
5299 Ft
Egy amerikai orvosnő merész, páratlan kalandba keveredik, amikor elfogadja egy ismeretlen ausztrál bennszülött törzs, az Igazak népe hívását, és velük megy négy hónapos vándorútjukra, keresztülszelve a távoli kontinens kietlen pusztaságát. A 2200 kilométeres út során nap mint nap bizonyítja kitartását, ezért nomád társai befogadják, és készséges türelemmel beavatják évezredes kultúrájukba - ő pedig megtanulja, milyen ereje van az őszinteségnek, megismeri az életben maradás rejtélyeit, megtapasztalja a test és a lélek összhangját, a tánc és az ének gyógyító hatalmát. Majd pedig teljesíti, amire kérik, és közvetíti az Igazak üzenetét, amely minden emberhez szól: fogadjuk el, hogy minden élőlény ugyanannak az univerzumnak a része, találjunk vissza a természetbe, és vigyázzunk a Földre. Belső világunkban pedig szabaduljunk meg az értelmetlen elvárásoktól, és találjunk értelmes célt az életünknek. Marlo Morgan 1991-es regénye rögtön nemzetközi hírű bestseller lett; az azóta eltelt évtizedek lankadatlan érdeklődése pedig a modern klasszikusok sorába emelte. A könyv, amely milliók világlátását formálta át, ebben a kiadásban megújult külsővel, élfestett kivitelben vehető kézbe.
200 oldal
3999 Ft
Otthon, édes otthon - szól a mondás. A kötetben szereplő 31 szívmelengető illusztráció segít elmerülni az elképzelhető legbájosabb enteriőrökben, Teresa Goodridge angol mesekönyveket idéző rajzstílusa pedig garantálja, hogy a színezés igazi kihívás lesz. Engedd szárnyalni a képzeletedet, és merülj el a Kreatív Kikötő sorozat színezőkönyvének elbűvölő illusztrációiban!
64 oldal
2999 Ft
Légy egyszerre megálmodója és hőse is a könyvben szereplő 31 jelenetnek azzal, hogy színt adsz a bájos lányfiguráknak! Jelenjenek meg pár polipkarokkal, tündefülekkel vagy pillangószárnyakkal, ezek a képregényhősnők egyként imádnivalóak. A rajzoló, Vera Ma pedig megengedi magának és társalkotójának, azaz neked azt a luxust, hogy az illusztrációk stílusában a keleti manga és anime képi világa a szecesszió és pop-szürrealizmus jegyeivel keveredjen. Kihívás elfogadva?
64 oldal
2999 Ft
Az átsuhanó babák családjának gyásza nemcsak a felnőtteket, de a kistestvért szeretettel váró testvéreket is érinti - így van ez Nin és Pip, a két tündérgyerek esetében is. Szomorúság Árnya szinte észrevétlenül költözik be Tündércsalád életébe, és a veszteséget minden tündér másképp éli meg. A Mezei Hajnal csodálatos rajzaival illusztrált mese abban segíti az érintett családokat és az őket támogatókat, hogyan találjanak szavakat a veszteségre. A mesét követő pszichológiai útmutatóban a szerző a gyász lélektanáról ír, illetve röviden összefoglalja, a különböző életkorú gyermekek milyen sokféle módon reagálhatnak a gyászra, és mi hogyan támogathatjuk jól őket - és egymást. A könyv végén található kis zsebbe rejthetjük az átsuhanó babákhoz kapcsolódó emlékeket, alkotásokat, rajzokat, hiszen Szomorúság Árnya idővel kiköltözik az életünkből, de a meg nem érkezett gyermek iránti szeretet örökre velünk marad. ,,Meggyőződésem, hogy a mese segítségünkre lehet a nehéz helyzetekben, amikor azon dolgozunk, hogy törést szenvedett életünk darabkáit összeillesszük. Hiszek abban, hogy a történetekben a saját lelkünket láthatjuk visszatükröződni - én a mai napig nagy odaadással hallgatom mások történetét kanyargós utakról, sűrű sötét erdőkről, árnyakról és ki tudja még, mi minden másról..." Pollák Éva
104 oldal
6499 Ft
,,Úgy fogok bánni magammal, ahogy a legjobb barátommal bánnék." ,,A traumám nem tesz kevésbé szerethetővé." ,,A varázslat mindig megmutatkozik, ha hajlandó vagyok észrevenni." Ismerd meg a felnőttekhez szóló, okos kis békát, akinek van egy különleges tulajdonsága: nem felejt el törődni az érzéseivel. Ez az imádnivaló kétéltű gombasapkájával és mesés lábbelik végtelen gyűjteményével az utóbbi időben igen népszerűvé vált a közösségi médiában. Gondolatai, amelyek a pozitív pszichológia legfontosabb tanításain alapulnak, immár könyv alakban is elérhetőek. Akár baráti bátorításra, akár őszinte életmódtanácsra van szükséged, a kis béka bájos kalauzod lesz. A kaliforniai művész, Maybell Eequay által írt és illusztrált kötet tökéletes ,,feel good" ajándék a szeretteidnek - persze csak akkor, ha te már elolvastad.
96 oldal
3299 Ft
Egy eltűnt kínai tudós, rejtélyes zajok a Jeges-tenger jégtakarója alól, és egy lehetséges tégla az amerikai hírszerzésben - csak néhány azok közül a problémák közül, amelyekkel Jack Ryan elnöknek szembe kell néznie Tom Clancy #1 New York Times bestsellersorozatának legújabb részében. Egy jégtörő hajón dolgozó szonártechnikus szokatlan zajt észlel a Jeges-tenger fenekéről. Nem tudja tisztán izolálni, de meggyőződése, hogy emberi hangokat hallott. Eközben a kínai Állambiztonsági Minisztérium ügynökei saját problémájukkal foglalkoznak: a különc tudós, Liu Wangshu eltűnésével, amely azzal fenyeget, hogy tengeri haditechnológiai tudása riválisok kezébe kerül. Liu megtalálása csábító lehetőség bármely hírszerző szolgálatnak, de van még egy probléma. Egy magas szintű kínai kémnek, fedőnevén Földmérőnek, sikerült beépülnie az amerikai titkosszolgálatba. Jack Ryan elnöknek csak egy választása van: John Clarkot és a Campus csapatát Kínába küldeni, hogy megtalálják a professzor egy régi hallgatóját, aki talán tudja, hol tartózkodik egykori mestere. Veszedelmes küldetés, ám ahol John Clark keveri a kártyát, ott Jack Ryan bátran játszik nagy tétben.
560 oldal
6999 Ft
Eleged van már abból, hogy nem hallod a saját hangodat, mert mások elvárásaival van tele a fejed, és a hétköznapok rohanásában saját magadra nem marad kapacitásod? Ismerős a ,,kibogozhatatlanság"...
Fordította: Divinyi Anna
Lehet teljes az ember, ha nem emlékszik a saját múltjára? A nyolcvanas évek elején a finn Markus Siltanen külhoni tudósítóként családjával Kelet-Berlinbe költözik. Vilját, a lányukat keletnémet...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ