
Várható megjelenés: 2012-11-05
ISBN: 9789639910959
144 oldal
Méret: 190 x 15
Ára: 3990 Ft
|
A mi Kubánk, a mi konyhánk - 59 karibi recept és egy életre szóló szenvedély
,,A leggyönyörűbb vidék, amit ember valaha látott!" - írta elragadtatva hajónaplójába Kolumbusz, amikor földet ért Kuba partjainál. Több száz évvel később a nagy amerikai író, Hemingway ugyanilyen csodálattal írt a karibi szigetről, ahol élete utolsó éveit töltötte. Sorsszerű, hogy itt ismerkedtünk meg: a magyar riporterlány és a széles látókörű kubai fiú, aki egy szivarbolt pultja mögül mosolygott rá. Ha eljutsz Kubába, pillanatok alatt megrészegülsz a gyönyörű tájtól, a vérpezsdítő zenétől, a régi autók látványától, a helyiek töretlen életörömétől, az ízletes ételektől és italoktól. Földünk egyik utolsó édenkertjének a gasztronómiája is legalább annyira sokszínű, mint a népessége. Éppoly tarka és illatokkal teli, mint maga az ország. Fotókkal és személyes élményekkel fűszerezett családi receptkönyvünk kiváló alkalom arra, hogy a tradicionális kubai konyha világában kalandozz velünk. Jó kísérletezést és jó étvágyat kívánunk! Edina és Alberto A népszerű műsorvezető családja féltve őrzött, autentikus kubai receptjeit osztja meg az olvasókkal. Emellett személyes történetekkel, történeti és kulturális érdekességekkel, saját készítésű fotóival is színesíti a kiadványt, melyet férjével, a 2004-ben Kubában megismert Alberto Costafredával közösen állítottak össze. ,,Gombos Edina kolléganőmnek megvan az a szerencsés adottsága, hogy bármibe kezd, azt jól csinálja. A képeket elnézve így lehet ez a kubai ételekkel is. Papp Gergely, TV2, az Aktív műsorvezetője ,,Mivel évekig tanultam a szakácsmesterséget Spanyolországban, amely nagy hatással volt a kubai konyhára is, különösen örültem ennek a könyvnek, és be kell vallanom, még én is tanultam belőle! Sági Szilárd, SuperTV2, tévés szakács
|
|
 |
|
,,A szerző megtanít minket arra, hogyan tekinthetünk a jövőbe úgy, hogy annak részesei, alakítói, és ne elszenvedői legyünk. Mindannyian szert tehetünk erre a képességre, és mindannyiunknak...
|
|
A vaníliafagyiról a Keménykalap és krumpliorr Bagamérije, a velős csontról a Szindbád ráérős polgári világa, a krémesről a Sose halunk meg Gyuszi bácsijának örökös vágtája, a borjúszegyről...
|
|