Paul Sussman - Ozirisz labirintusa
Megjelenés ideje: 2014
ISBN: 9786155283437
704 oldal
Méret: 205 x 20
Ára: 3990 Ft
Ozirisz labirintusa
Fordította: Lakatos Anna
Jeruzsálemben meggyilkolják Rivka Kleinberget, a nagy leleplezéseiről híres újságírónőt. Árie Ben Roj nyomozó azonnal az ügy megoldásába fog, ám az egyik szál egy évtizedekkel korábban, Egyiptomban történt esethez vezet, amikor is egy brit egyiptológus ­­- akiről az a legenda járja, hogy mesés aranybányát talált - nyomtalanul eltűnt. A nyomozásban megrekedt Ben Roj régi barátjához, a luxori rendőrség felügyelőjéhez, Júszuf Kalifához fordul segítségért.

Kalifa éppen egy rejtélyes kútmérgezési ügy földerítésén dolgozik, de időt szakít némi kutatómunka elvégzésére, és amit talál, mindkettejük életét örökre megváltoztatja.

Sussman kiválóan ismeri Egyiptom jelenét és múltját, és megvan benne az a képesség, hogy vonzó hősöket, melléjük pedig valódi gonosz alakokat teremtsen. Történeteit mindig egy ősi rejtély köré szövi, amelynek megoldása állandó főszereplőjére, az igazságot fáradhatatlanul kereső Júszuf Kalifa felügyelőre vár.

Első, nagy sikerű Kalifa-regénye a Kambüszész elveszett hadserege, amelyet A jeruzsálemi templom titka követ, a sort pedig a magyarul frissen megjelenő Ozirisz labirintusa zárja.
Ez a könyv nem tartozik a hagyományos memoárok közé, műfaja nem sorolható egyetlen kategóriába: életrajzba bújtatott vállalati-impresszionista tankönyv, egyszersmind humanista filozófiába...
A Mallorca szigetén hat évet töltött séf különleges gasztronómiai utazásra invitálja az olvasókat. A szerző izgalmas élményei mellett könnyen elkészíthető, igazi mediterrán hangulatot...
Könyvportál Líra könyv Kiskereskedelem Nagykereskedelem Kiadók Kapcsolat Oldaltérkép ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ