![](images/csik_kiadvanyok.jpg)
Megjelenés ideje: 2019
ISBN: 9786155783579
296 oldal
Méret: 125 x 25
Ára: 3699 Ft
E-könyvben is
|
Egy év Provence-ban
Az ifjú angol házaspár, Peter és neje búcsút int Angliának. Tanyát vásárolnak Dél-Franciaországban, és két kutyájukkal együtt gyökeret eresztenek Provence-ban. Hamar kiderül számukra, hogy az itt élők a hagyományaikhoz ragaszkodó és keményen dolgozó, derék emberek: a tipikus provence-i fickó ért mindenhez, az asszonyok mindegyikének pedig saját konyhai specialitásuk van - és szinte mindenki feketén kereskedik a szarvasgombával. Az ételek iránti érdeklődésük egyenesen a megszállottsággal határos: a jó kenyérért, ha kell, öt faluval is arrébb zarándokolnak, alaposan meggondolják azt is, hol vegyenek bort, a húsokról, sajtokról, tenger gyümölcseiről már nem is beszélve. Bár a firkász angolnak tartott szerző nem említ konkrét recepteket, olvasás közben könnyen megjön az ember étvágya a finomabbnál finomabb gasztroélményeket olvasva, és hamar kedvet kapunk egy kis provence-i vakációhoz. A mulatságos történetek olvasása közben észrevétlenül is szakértőivé válunk a legendás Provence-nak, és a kulináris utazás során olyan értékes információkhoz jutunk, amelyek semmiféle útikönyvben nem szerepelnek.
Peter Mayle az anekdotákkal teli, rengeteg humorral tálalt élménybeszámolóval vált sztárszerzővé, könyve pedig megjelenése óta a gasztroirodalom időtlen klasszikusa.
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Eleged van már abból, hogy nem hallod a saját hangodat, mert mások elvárásaival van tele a fejed, és a hétköznapok rohanásában saját magadra nem marad kapacitásod? Ismerős a ,,kibogozhatatlanság"...
|
|
Fordította: Divinyi Anna
Lehet teljes az ember, ha nem emlékszik a saját múltjára?
A nyolcvanas évek elején a finn Markus Siltanen külhoni tudósítóként családjával Kelet-Berlinbe költözik. Vilját, a lányukat keletnémet...
|
|