Várható megjelenés: 2011-11-18
ISBN: 9789639910799
208 oldal
Méret: 130 x 21
Ára: 2690 Ft
|
A jó emésztés titka
Fordította: Balázs Laura
Patrick Holford alapos, a legújabb tudományos kutatások eredményeit is szem előtt tartó, ugyanakkor közérthető könyve hasznos tanácsokat nyújt ahhoz, hogy emésztőrendszerünket rendbe tegyük, és ezzel általános egészségi állapotunkon is javítsunk. Hiszen ahogyan a szerző is írja:
,,A közhiedelemmel ellentétben nem azok vagyunk, amit megeszünk. Azok vagyunk, amit meg tudunk emészteni, és amit a szervezetünk fel tud szívni a táplálékból. Az egészségünk szempontjából semmi sem olyan fontos, mint az emésztőrendszerünk egészsége. Ez a kapcsolódási felület a testünk és a külvilág között."
A jó emésztés titka az alábbi kérdésekben nyújt hathatós segítséget:
- az emésztés-barát élelmiszerek kiválasztása és az emésztőrendszeri irritánsok elkerülése;
- a gyomorrontás, a puffadás és a székrekedés megelőzése;
- az olyan krónikus betegségek leküzdése, mint az irritábilis bél szindróma, a Candida-fertőzés, a Crohn-betegség vagy a kolitisz;
- a leghatásosabb, emésztést segítő táplálékkiegészítők kiválasztása;
- a szervezet méregtelenítése és a tápanyag-felszívódás hatékonyságának növelése;
- az ételallergiák legyőzése.
PATRICK HOLFORD úttörőnek számít a táplálkozás területének újszerű megközelítésében, a témában több mint 30 kötet fűződik nevéhez. Évtizedek óta bestseller szerzője és vezető szóvivője a táplálkozási és mentális egészségügyi problémáknak, és tanácsait olyan brit országos napilapok idézik rendszeresen, mint a Daily Mail vagy a Guardian. Vallja, hogy a folyamatos gyógyszerszedés helyett a megfelelő táplálkozással számos emésztési probléma elkerülhető, a meglévő tünetek pedig enyhíthetők. 1984-ben megalapította az Optimális Táplálkozás Intézetét (Institute for Optimum Nutrition), amelynek célja a helyes táplálkozással kapcsolatos tájékoztatás és kutatás előmozdítása.
|
|
|
|
A mesterséges intelligencia (MI) hatalmasat lépett az elmúlt években: emberszerűvé vált a vele való kommunikáció. Ez egyúttal élessé tett rengeteg olyan kérdést is, amelyeket korábban a...
|
|
Fordította: Domonkos Eszter
Azt már tudod, hogy a légsütő forradalmasította a sütéshez és a grillezéshez használt zsiradék mennyiségét, ezzel egészségesebbé tette a mindennapi étkezést. De vajon azt is tudod, hányféle...
|
|